28 Mart 2017 Salı

fiber beton

Fiber Beton

Fiber beton (prekast) inşaat malzemeleri konusunda benzersiz buluşlardan biri olarak kabul edilmektedir.
Fiber Beton; alkaline dayanıklı özel cam elyafın çimento, özel silis kumu ve betona üstün vasıflar kazandıran kimyasal maddelerin karıştırılarak sprey sistemi veya premix sistem ile özel kalıplara püskürtülmesiyle oluşan bir betondur.
Su-çimento oranı 0,32 olan Fiber Beton harcı, alkaline dayanıklı özel cam elyafı ile birleşerek, gerilme, eğilme, dönme ve çarpma dirençleri normal betona göre çok yüksek olan mükemmel betonu oluşturur.

Fiber Betonun Özellikleri

1-1,5 cm et kalınlığında, her türlü formda prekast eleman üretimine olanak tanıyarak; tasarımcılara sınırsız yaratıcılık ve detay çözme imkanı sunmaktadır. Hafif olduğu için üreticilere hızlı üretim, montaj ve nakliye kolaylığı sağlamaktadır. Monte edilirken normal betonun üzerine bağlanan demir iskelet üzerine özel montaj elemanlarıyla monte edilir. Yine çimento oranının yüksekliği ve düşük su geçirgenliği ile dış etkilere karşı maksimum dayanıklılık sağlamaktadır. Bu özellik betonun ömrünü oldukça uzatmıştır. Yalnız çimento oranını ayarlama çok dikkatli hesaplama ve uzmanlık gerektirir. Oran ayarlamasını yapan personelin bu konuda eğitimli ve deneyimli olması şarttır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder